De Rijdende Notaris - Complete notariële dienstverlening
RSS

Recente posts

Rijdende Rechter
fiscale trucs
Uitkomsten Prinsjesdag 2015

Categorieën

eigen woning
Vermogen BOX 3
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Rijdende Rechter

Vanavond bij De Rijdende Rechter op NPO1 (22.20 uur).  Levering stukje grond met de Rijdende Notaris..

fiscale trucs

Fiscale trucs voor vermogenden

(29 maart 2016)  

Een IB-ondernemer heeft niet de vrijheid om naar eigen inzicht spaargelden vanuit box 3 over te brengen naar het ondernemingsvermogen. Dit antwoordt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën op een vraag van Tweede Kamerlid Farshad Bashir (SP). Bashir stelde vragen over fiscale trucs voor vermogenden naar aanleiding van de evaluatie van fiscale regelingen. Hij vroeg onder meer of IB-ondernemers hun belastingafdracht kunnen verlagen door spaargeld van box 3 naar de ondernemersrekening te ‘verhuizen’ en daarmee box 3-heffing te ontlopen.

Uitkomsten Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015
 
   Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dinsdag tijdens Prinsjesdag het pakket Belastingplan ingediend bij de Tweede Kamer. Naast het terugkeren van de verhoogde en verruimde belastingvrijstelling voor schenkingen voor een eigen woning, staan er nog meer punten in die belangrijk zijn voor het notariaat. Deze zijn hieronder op een rij gezet.
    
   Eigen woning schenking
   Op 1 januari 2017 wordt de eigenwoningschenking uit 2014 opnieuw ingevoerd. Met de eigenwoningschenking kunt u eenmalig een bedrag van 100.